Uncategorized

Ik ga kamperen en neem mee…

Als je vaker met de caravan op vakantie gaat zal je hebben gemerkt dat er een aantal dingen zijn die je liever niet wilt vergeten. Dingen die je leven een stuk makkelijker maken als je op vakantie bent en vooral als je ze vergeet je leven een stuk moeilijker maken.. In dit artikel zullen we je laten zien welke dingen je echt niet wilt missen als je met een caravan gaat kamperen zodat je niet hoeft te k(r)amperen 😉

Een vliegengordijn

Als je op vakantie bent is een goede nachtrust erg belangrijk. Je wilt natuurlijk even bijkomen en tot rust komen. Het is dus belangrijk dat je je nachtrust niet laat verstoren. Een belangrijke factor om uit te schakelen zijn insecten. Als je overdag de vliegen buiten wilt houden kan een vliegengordijn je hierbij helpen...

Uncategorized

Vakantie: nieuwe plekken ontdekken of vooral relaxen?

De manier waarop mensen op vakantie gaan, kan onderling nogal verschillen. Er zijn mensen die ieder jaar, liefst meerdere keren per jaar, nieuwe plekken ontdekken. Naar landen gaan waar ze nog niet eerder zijn geweest. Daar staat een minstens zo grote groep tegenover die liever voor iets bekends kiest, die vooral zeker willen weten dat ze het naar hun zin zullen hebben, en niet voor onaangename verrassingen willen te komen staan.

Vertrouwd

Er valt wel iets voor te zeggen: op vakantie gaan naar een bestemming waar je al eerder bent geweest. Zeker als je vakantie vooral bedoeld is om te relaxen én je het op de bewuste bestemming de vorige keer perfect naar je zin hebt gehad.

Als een bepaalde bestemming precies dat kan bieden wat jij zoekt, waarom zou je dan verder kijken? Door te kie...

Uncategorized

Waarom is een vpn onmisbaar op vakantie?

Wat is een VPN?

De afkorting VPN, staat voor Virtual Private Network. Hiermee kun je via internet een veilige verbinding met een ander netwerk tot stand brengen. Om toegang te krijgen tot regio-beperkte websites is dit de oplossing om up-to-date te blijven. Ze beschermen je browser activiteiten tegen ongewenste blikken op openbare Wi-Fi’s. De tegenwoordig populaire VPN’s waren oorspronkelijk ontworpen om bedrijfsnetwerken veilig via internet met elkaar te verbinden of om vanuit huis toegang te verschaffen tot een bedrijfsnetwerk.

In principe stuurt een VPN al je netwerkverkeer door naar het netwerk met als voordeel ‒ het op afstand toegang hebben tot lokale netwerkbronnen en het internetcensuur te passeren. Bijna alle besturingssystemen bevatten VPN-ondersteuning...

Uncategorized

Een safari in Tanzania

Heb jij altijd al gedroomd van een safari? In Tanzania kun jij de beste safari van je leven hebben. Tanzania is het safari land van Afrika. Wist je dat een kwart van alle dieren in Afrika in Tanzania leeft? Op een Tanzania safari kom jij gegarandeerd veel wilde dieren tegen. Denk hierbij aan leeuwen, olifanten, luipaarden en nog veel meer. Lees dit artikel zorgvuldig door want hier worden essentiële tips gegeven. Met deze tips zal jij een onvergetelijke safari beleven.

1. Wees goed voorbereidt

Voordat je naar Tanzania reist moet je goed voorbereid zijn. Als eerste zal je moeten beslissen in welke periode je naar Tanzania gaat. De beste tijd voor een Tanzania safari is in het voorjaar. Houdt er dus rekening mee dat je in deze periode vrij vraagt van je werk...

Uncategorized

Vier dingen om te doen als je deze zomer niet op vakantie gaat

De zomervakantie is de perfecte tijd om op vakantie te gaan, wat ook een groot deel van de mensen wel doet. Echter gaat niet iedereen in de zomer op vakantie en kan het dan best saai zijn om vier tot acht weken niks te doen. Veel van je vrienden zijn tenslotte op vakantie, dus het wordt ook lastig om iets te ondernemen. Wil je graag wat tips over wat je kan gaan doen? Lees snel verder.

Een nieuwe hobby proberen

Tijdens de zomervakantie heb je zeeën van tijd om een nieuwe hobby te proberen. Wil je bijvoorbeeld leren skateboarden, schilderen of bijvoorbeeld handletteren? Probeer het eens! Wellicht ontdek je iets wat je ontzettend leuk vindt en misschien zelfs al wel heel goed in bent. Probeer dus van alles uit, zelfs als het misschien iets lijkt wat niet voor jou is. Je weet maar nooit.

Met...

Uncategorized

Een keer wat anders: een cruise vakantie

Het is weer zomer, tijd om op vakantie te gaan. Reis je met de auto naar Italië, vlieg je naar Griekenland of ga je kamperen in Frankrijk? Erg leuk allemaal, maar wordt het niet eens tijd voor iets nieuws? Er is tenslotte zo veel van de wereld wat je waarschijnlijk nog niet hebt gezien. Wat is nou de perfecte manier om tijdens je vakantie veel van de wereld te zien? Juist, een cruise vakantie!

Misschien ben je in de war. Tijdens een cruise vakantie zit je alleen op een boot, toch? Hoe zie je dan veel van de wereld? Dat is dus niet zo. Varen doe je voornamelijk ’s avonds en ’s nachts. In de ochtend word je wakker op een nieuwe locatie. Vaak krijg je dan veel tijd om in de nieuwe stad het allemaal te verkennen, te shoppen en te genieten van het lekkere weer...

Uncategorized

Zo wordt jouw reis naar Amerika nog leuker

Amerika: het land van de diverse landschappen, grote steden en bijzondere bezienswaardigheden. Wat voor reis je ook maakt naar dit land, het wordt ongetwijfeld top. Maar er is zo veel te doen, waar moet je beginnen? En wat moet je sowieso gedaan hebben? Maak jouw reis naar Amerika nóg leuker met deze tips.

Maak een lijst met alles wat je gezien wilt hebben

Er is een grote kans dat je vooraf aan de reis research gedaan hebt of nog gaat doen. Wat is er bijvoorbeeld allemaal te doen in de stad waar jij verblijft, of waar gaan de meeste toeristen heen in de buurt waar jij bent? Maak een lijst met alles wat jou interessant lijkt. Ook bepaalde parken, restaurantjes en winkels waar je graag nog heen wil, kun je op deze lijst zetten. Zo weet je zeker dat je niet iets vergeet te bezoeken.

Maak een...

Uncategorized

Ken jij de mooiste plekjes van Nederland?

Als we hebben over reizen, kijken we steeds vaker buiten de landsgrenzen. Zonde eigenlijk, want er valt in Nederland ook nog zoveel te zien en te ontdekken. De hoogste tijd voor een weekendje weg in Nederland!

Verschillend

Nederland saai? Welnee! Vrijwel iedere provincie biedt je een compleet ander landschap aan. Van zee, duinen en strand in Zeeland tot prachtige bossen in Gelderland. Van eindeloze meren in Friesland tot heuvels in Limburg. Het Nederlandse landschap is ontzettend afwisselend en biedt voor ieder wat wils.

Niet zo geïnteresseerd in het landschap? Ook dan valt er genoeg te kiezen. Er zijn tal van grote steden waar het een weekend lang heerlijk vertoeven is. Duik in de historie van steden als Delft, Deventer, Breda of Haarlem...

Uncategorized

Waar moet je aan denken als je op reis gaat naar een ver land

Ga je naar een mooi, warm en tropisch land ver van Nederland op vakantie? Of ga je een gave roadtrip maken in een compleet nieuw continent? Dit vereist natuurlijk heel veel planning van te voren. Maar, waar moet je nou overal precies rekening mee houden?
Al die verzekeringen en al die kosten om überhaupt ergens te komen. Het klinkt wellicht duur, maar dat hoeft het niet te zijn.

Ziek door een muggenbeet?
Het zou je maar overkomen dat je besluit geen prik te nemen tegen al die ziektes in die verre landen. Er vliegen en lopen daar beestjes die we in Nederland niet kennen. Sommige van deze beestjes kunnen enge ziektes met zich meedragen, dus het is van belang dat je goed ingeënt bent tegen zulke ziektes...

Uncategorized

Bijzonder dagje weg? Huur een boot!

Wat is er heerlijker dan om het water op te gaan en lekker te genieten?

Boot huren

Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen boot te hebben, maar is het er niet van gekomen? Misschien omdat je nu eenmaal niet in de buurt van het water woont, of gewoon omdat je er de financiën niet voor hebt? Dat betekent natuurlijk nog niet dat je je droom volledig uit je hoofd hoeft te zetten. Je kunt je ook voor 1 dag booteigenaar wanen, gewoon door er eentje te huren. Er zijn volop mogelijkheden en vaak hoef je niet eens een vaarbewijs te hebben.

Hoe?

Boot huren? Goed plan! Er zijn heel wat mensen die een eigen boot hebben en deze met liefde aan je verhuren...