Uncategorized

Bijzonder dagje weg? Huur een boot!

Wat is er heerlijker dan om het water op te gaan en lekker te genieten?

Boot huren

Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen boot te hebben, maar is het er niet van gekomen? Misschien omdat je nu eenmaal niet in de buurt van het water woont, of gewoon omdat je er de financiën niet voor hebt? Dat betekent natuurlijk nog niet dat je je droom volledig uit je hoofd hoeft te zetten. Je kunt je ook voor 1 dag booteigenaar wanen, gewoon door er eentje te huren. Er zijn volop mogelijkheden en vaak hoef je niet eens een vaarbewijs te hebben.

Hoe?

Boot huren? Goed plan! Er zijn heel wat mensen die een eigen boot hebben en deze met liefde aan je verhuren. In alle soorten en maten, dus of je nu een romantisch vaartochtje met je geliefde in gedachten hebt, of een dagje weg met een groep vrienden, alles is mogelijk.

Het systeem werkt een beetje als een marktplaats. Booteigenaren bieden hun boot te huur aan en jij kijkt welke boot bij jou past. Je vindt boten te huur in vrijwel iedere plaats waar water te vinden is, dus mogelijkheden zat. Boot huren in Amsterdam? Dan heb je helemaal geluk, want hier is echt volop keuze.

Boot huren Amsterdam

Aan de Amsterdamse grachten… Zie je je al gaan? Op een zonnige dag met je ‘eigen’ boot heerlijk rondvaren op de Amsterdamse grachten? De stad eens bekijken vanaf het water, in plaats van de grond? Het is een prachtige manier om de stad rustig te bekijken, zonder onder de voet te worden gelopen door toeristen met rolkoffertjes. Op het water lijkt alles rustiger te gaan en heb je vaak prachtig uitzicht. Natuurlijk kun je er in Amsterdam voor kiezen om op één van de vele rondvaartboten mee te varen, maar dan heb je over de route weinig te zeggen. Als je wilt varen volgens je eigen plan, en precies zelf wilt bepalen welke grachten je kiest is een eigen boot natuurlijk veel prettiger.

Er is in Amsterdam van alles te zien vanaf het water. Vaar eens langs het Anne Frank-huis aan de Prinsengracht bijvoorbeeld. Of vaar onder de Magere Brug door en zie verderop theater Carré liggen. Ook het homomonument ligt aan de grachten, net als de vele pakhuizen die zijn gebouwd tijdens de Gouden Eeuw. Allemaal prima bezienswaardigheden om mee te nemen in jouw boottour door Amsterdam!