Uncategorized

Citytrips voor liefhebbers van architectuur

Vind je het maar lastig om te ontspannen in een omgeving waar het alleen maar draait om zon, zee en strand? En beleef je ook niet heel veel plezier bij een stedentrip waar de dag voornamelijk ingevuld wordt met winkelen? Maar vind je het juist wel weer te gek om zoveel mogelijk mooie architectuur te bekijken tijdens je vakantie? Dan zijn er ook zeker voor jou een aantal opties voor stedentrips waar jij je ogen uit kunt kijken.

Oud en modern in Valencia

Vanaf Schiphol ben je na een vliegreis van zo’n 2,5 uur al in Valencia. In deze populaire Spaanse stad zie je volop een mix van oude en nieuwe gebouwen. De verschillende districten hebben wat dit betreft elk hun hoogtepunten. Zoals de universiteit en het nieuwe voetbalstadion in El Pla del Real en de stadsmuren in Extramurs. Wanneer je zoekt naar een overzicht van de architectuur in Valencia, zal je ongetwijfeld ook de Stad van de Kunsten en Wetenschappen tegenkomen. Dit gebouw heeft een zeer futuristische stijl en is omringd door water. Dit project is afgerond in 2009.

Glazen wolkenkrabber en de Eiffeltoren

Net als Valencia, is er ook in Parijs een grote afwisseling van moderne en oude architectuur. De Eiffeltoren, Champs-Elysees en Montmartre komen je vast bekend voor. Maar wanneer je langs de rand van het centrum van Parijs loopt, zie je ook veel glazen wolkenkrabbers. De piramide van het Louvre Museum in het centrum sluit helemaal aan op deze stijl. Net als de meeste steden, moet je ook hier best wel wat kilometers afleggen voordat je alles echt hebt gezien. Zijn lange wandelingen niet helemaal jouw ding? Boek dan een excursie in de vorm van een rondreis. In Parijs zijn er genoeg Nederlandstalige gidsen werkzaam die je alles kunnen vertellen over de historie van deze stad.

Historische gebouwen in Boedapest

Ben je ook geïnteresseerd in de geschiedenis van de stad? Dan is een citytrip naar Boedapest zeker iets voor jou. Hier zijn namelijk ontzettend veel historische gebouwen te zien, zoals de kettingbrug, de Burcht van Boeda, het Heldenpark en de Matthiaskerk. Over het vervoer hoef jij je niet heel erg druk te maken, alles ligt op loopafstand van elkaar. En met de vele gezellig restaurants in deze stad heb je altijd een optie om even de voeten te laten rusten. Wil jij je citytrip helemaal compleet maken? Huur dan een gids in voor je stadswandeling. Deze vertelt je alles over de historie en de bezienswaardigheden van deze stad.