Uncategorized

Een keer wat anders: een cruise vakantie

Het is weer zomer, tijd om op vakantie te gaan. Reis je met de auto naar Italië, vlieg je naar Griekenland of ga je kamperen in Frankrijk? Erg leuk allemaal, maar wordt het niet eens tijd voor iets nieuws? Er is tenslotte zo veel van de wereld wat je waarschijnlijk nog niet hebt gezien. Wat is nou de perfecte manier om tijdens je vakantie veel van de wereld te zien? Juist, een cruise vakantie!

Misschien ben je in de war. Tijdens een cruise vakantie zit je alleen op een boot, toch? Hoe zie je dan veel van de wereld? Dat is dus niet zo. Varen doe je voornamelijk ’s avonds en ’s nachts. In de ochtend word je wakker op een nieuwe locatie. Vaak krijg je dan veel tijd om in de nieuwe stad het allemaal te verkennen, te shoppen en te genieten van het lekkere weer. Op het afgesproken tijdstip zorg je dat je weer aanwezig bent op het schip en je gaat weer verder. Maak je een reis van bijvoorbeeld 21 dagen? Je ziet een hele hoop van de wereld. Véél meer dan wat je bijvoorbeeld zou zien als je een weekje naar Italië gaat.

Waar kun je zo’n cruise reis doen?

Eigenlijk is het heel simpel. Waar water is, kun je langs varen. Zo kan je bijvoorbeeld naar Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland, Indonesië maar ook Amerika en Canada kun je cruisereizen maken. Er zijn diverse soorten reizen. De ene reis duurt maar drie dagen en de ander duurt drie weken. Je kan van het ene land naar de ander gaan, of de hele tijd bij hetzelfde land blijven. Er is genoeg keus en er zijn erg veel opties, voor ieder wat wils!

Is dat niet voor rijke, oude mensen?

Het stereotype rondom cruise vakanties is dat het vooral bedoeld is voor oudere en rijke mensen. Hier zit een kern van waarheid in. Cruise vakanties zijn aan de dure kant. Dat betekent echter niet dat het voor mensen die minder te besteden hebben onmogelijk is. Er zijn hele dure cruisereizen, maar er zijn genoeg betaalbare reizen te boeken. Vanaf een paar honderd euro kan je al op cruisevakantie. Dat valt wel mee, toch? Zeker voor de luxe die je vindt op het schip. Bovendien is er voor jonge mensen meer dan genoeg te doen. Jonge kinderen vermaken zich met gemak en (jong)volwassenen zullen aan boord ook zat te doen hebben.