Uncategorized

Een safari in Tanzania

Heb jij altijd al gedroomd van een safari? In Tanzania kun jij de beste safari van je leven hebben. Tanzania is het safari land van Afrika. Wist je dat een kwart van alle dieren in Afrika in Tanzania leeft? Op een Tanzania safari kom jij gegarandeerd veel wilde dieren tegen. Denk hierbij aan leeuwen, olifanten, luipaarden en nog veel meer. Lees dit artikel zorgvuldig door want hier worden essentiële tips gegeven. Met deze tips zal jij een onvergetelijke safari beleven.

1. Wees goed voorbereidt

Voordat je naar Tanzania reist moet je goed voorbereid zijn. Als eerste zal je moeten beslissen in welke periode je naar Tanzania gaat. De beste tijd voor een Tanzania safari is in het voorjaar. Houdt er dus rekening mee dat je in deze periode vrij vraagt van je werk. Over het algemeen nemen de meeste mensen vrij in het hoogseizoen, de kans dat je in het voorjaar vrij krijgt is dus erg groot. Een Tanzania Safari kun je goedkoop houden door vroegtijdig te boeken. De accommodatie, vliegtickets en de safari kosten zijn dan over het algemeen een stuk goedkoper. Als je de bovenstaande dingen hebt geregeld is het noodzakelijk je paspoort, visum en vaccinatie te regelen. Tanzania ligt buiten Europa, Je zult moeten zijn voorzien van een paspoort welke bij vertrek minstens een half jaar geldig is. Zonder visum kom je Tanzania niet in. Deze kan je in zowel Nederland als Tanzania kopen. Het is aan te raden deze in Nederland te komen, zo ontloop je de lange wachtrij op het vliegveld in Tanzania. De kans op ziektes en infecties is erg groot in Tanzania, zorg er dus voor dat je gevaccineerd bent. Je kunt je laten vaccineren in het ziekenhuis of bij de GGD.

2. Zorg voor een goede fotocamera en de juiste kleding

Op safari ga je waarschijnlijk meer foto’s maken dan je ooit hebt gedaan. Een extra grote geheugenkaart is daarom aan te raden, neem voor de zekerheid ook een reserve mee. Naast een extra geheugenkaart is het verstandig om extra batterijen bij de hand te hebben, deze kun je gemakkelijk in de hoes van je camera bewaren. Fotograferen met een telefoon is leuk als je in de kroeg staat maar op safari heb je toch echt grover geschut nodig. Koop daarom een camera met een zoomlens van minimaal 300 millimeter. Als je zo’n camera te duur vind en je de dieren toch van dichterbij wilt bewonderen, dan is een verrekijker een goed alternatief. Wanneer je met kinderen gaat zijn verrekijkers absoluut een must, zo kan iedereen de dieren van een afstand nauwkeurig bewonderen. Het wemelt van de insecten in Tanzania, je wordt dan ook veel gestoken door muggen en andere insecten. Neem daarom bedekkende kleding mee, zo is de kans een stuk kleiner om gestoken te worden. De kans op regen is erg groot, vooral in het voorjaar. Een regenjas is daarom een absolute must.

3. Boek van te voren je safari

Het is aan te raden vroeg van te voren jouw safari te boeken. Ten eerste scheelt het enorm veel geld en ten tweede is de kans op een kwalitatief goede safari groter. Een Nederlandse Tanzania safari is snel volgeboekt, daarom is het belangrijk om op tijd te boeken.