Uncategorized

Ken jij de mooiste plekjes van Nederland?

Als we hebben over reizen, kijken we steeds vaker buiten de landsgrenzen. Zonde eigenlijk, want er valt in Nederland ook nog zoveel te zien en te ontdekken. De hoogste tijd voor een weekendje weg in Nederland!

Verschillend

Nederland saai? Welnee! Vrijwel iedere provincie biedt je een compleet ander landschap aan. Van zee, duinen en strand in Zeeland tot prachtige bossen in Gelderland. Van eindeloze meren in Friesland tot heuvels in Limburg. Het Nederlandse landschap is ontzettend afwisselend en biedt voor ieder wat wils.

Niet zo geïnteresseerd in het landschap? Ook dan valt er genoeg te kiezen. Er zijn tal van grote steden waar het een weekend lang heerlijk vertoeven is. Duik in de historie van steden als Delft, Deventer, Breda of Haarlem. Of speel toerist in eigen land, en doe een dagje Amsterdam of Volendam. Die klederdracht staat je vast hartstikke goed! Of ben je meer van de moderne architectuur? Rotterdam is jouw stad, al is er in Eindhoven bijvoorbeeld ook veel te zien. En heb je al eens een rondje Flevoland gedaan, en gezien wat voor steden daar in korte tijd uit de grond zijn gestampt? Bijzondere architectuur in overvloed!

Waar slaap je?

Ook als het gaat om verblijfsmogelijkheden is er in eigen land volop keuze. Je kunt bijvoorbeeld, zeker als je in een grote stad verblijft, altijd wel terecht in een hotel. Of je nu kiest voor budget of een weekendje luxe wil doen, er is altijd wel een hotel te vinden dat perfect bij je past.

Ook een bungalow op een park kan een goede keuze zijn, zeker als je met het hele gezin een weekendje weg in Nederland bent. Hier zijn vaak volop faciliteiten, zoals een zwembad en een speeltuin, waar de kinderen zich na een dag op stap te zijn geweest lekker kunnen laten gaan.

Een andere prima optie is een vakantiewoning. Vakantiewoningen vind je op werkelijk ieder plekje in Nederland. Middenin de natuur zijn er talloze te vinden, maar ook in de stad. Zelfs aan zee is er volop keuze. Een vakantiewoning is een stuk ruimer dan een hotelkamer, en dat kan zeker als je met een wat groter gezelschap reist wel zo prettig zijn. Daarnaast staan ze vaak op plekken waar je als toerist in eigen land niet zo snel komt, buiten de toeristische gebieden. Leuk om die ook eens te ontdekken! Vakantiewoningen zijn meestal particulier bezit en zijn er dus in alle soorten en maten, met verschillende voorzieningen. Een leuke manier om Nederland te ontdekken!