Uncategorized

Maak van je hobby je beroep

Iedereen houdt van vakantie, maar sommige onder ons houden ECHT van reizen! Deze mensen maken dan ook vaak rondreizen. Er wordt vaak gezegd dat je van je hobby je baan moet maken. Zo proberen jongens vaan voetballer te worden. Dit is ook mogelijk met reizen. In dit artikel leg ik uit wat de opties zijn voor jou om van reizen je beroep te maken.

Blogger

Bloggers zijn helemaal hip en zijn er ook in vele hoeveelheden. Dit is dus ook de meest voor de hand liggende optie als je van reizen je beroep wilt maken. Toch is het belangrijk dat je je gaat onderscheiden van andere bloggers voordat je aan de slag gaat. Het zou zonde zijn als je na een jaar reizen merkt dat het niets is geworden en je gewoon terug moet naar je kantoorbaan. Probeer dus te ontdekken waarom jij zo leuk bent om naar te kijken en probeer dit uiteindelijk te verkopen aan je volgers. Vind je dit lastig? Volg dan even een verkooptraining.

Verkoop je foto’s

Een andere optie is het verkopen van je foto’s. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je goede fotocamera’s hebt en dat je weet hoe een goede foto eruitziet. Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoe je deze moet bewerken; dit kan je doen door bijvoorbeeld ene cursus illustrator te volgen.

Gids

Een van de opties die ideaal is voor de mensen die voor langere periode op één plek willen blijven, is het worden van gids. Je laat andere mensen het land zien en zelf kan je ook nog eens de hele dag genieten van de prachtige omgeving.

Testen van hotel

Ja je leest het goed; het testen van hotel. Zo blijf je nooit op één plek. Ideaal voor de mensen die veel willen zien. Het fijne aan deze baan is dat je geen ervaring nodig hebt. Het enige wat je moet doen is het hotel testen op diverse aspecten.