Uncategorized

Op reis naar Thailand? Zorg voor de juiste voorbereidingen?

Thailand is één van de meest populaire backpacklanden en met een goede reden. Het land is veelzijdig en heeft een hoop te bieden. Van de bruisende steden als Bangkok en Chiang Mai tot de prachtige eilandjes in het zuiden: er is voor ieder wat wils.

Er zijn echter ook zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je vertrekt naar Thailand. Niet op de laatste plaats de juiste reisvaccinaties. In Thailand komen namelijk ziektes voor die we in Nederland niet of nauwelijks nog kennen. Je kunt er in Nederland in principe niet besmet mee raken, maar in Thailand wel.

Onder meer de mindere staat van de gezondheidszorg en ook het tropische klimaat in Thailand spelen hierbij een belangrijke rol.

Ga je naar Thailand, dan is het goed om rekening te houden met deze gezondheidsrisico’s.

Reizigersziekte

Een ongeluk zit in een klein hoekje. In Thailand vind je overal eetstalletjes waar je heerlijk (en pittig) kunt eten. Helaas zijn die eetstalletjes tegelijkertijd niet altijd veilig. Of het nu komt doordat onze Nederlandse maag minder gewend is of door iets anders: reizigersziekte ligt snel op de loer.

Een voedselvertering kan echter voorkomen worden. Wees er zeker van dat je eten nuttigt dat goed doorbakken is. Vis of vlees dat langdurig in de warme zon heeft gelegen kan snel leiden tot een voedselvergiftiging. Kies daarom liever voor stalletjes waar enige koeling is of in elk geval het eten goed gekookt of doorbakken wordt.

Meestal is een goede vuistregel dat stalletjes die populair zijn onder de lokale bevolking ook goed zijn om als westerling bij te eten.

Vaccinaties

Ga je naar Thailand, dan wordt het aanbevolen om enkele vaccinaties te halen voor vertrek. In het geval van Thailand gaat het in elk geval om DTP en hepatitis A. Ga je langer weg, meer dan drie maanden bijvoorbeeld, dan worden onder meer vaccinaties tegen buiktyfus en rabiës ook aanbevolen.

De vaccinaties voor Thailand geven je langdurige bescherming.