Uncategorized

Tips voor het autorijden van je huurauto in België

Overzicht autorijden

België is een compact land waar alles slechts een korte autorit verwijderd is. Ga naar de middeleeuwse stad van Brugge of bezoek de bruisende hoofdstad Brussels. Parijs, Amsterdam, Luxemburg en Keulen zijn allemaal binnen rijafstand, waar je ook bent in België.

Leeftijdseisen autorijden

Om een auto te huren in België moet je minimaal 21 jaar oud zijn (de leeftijd kan afhankelijk zijn van de auto klasse) en minimaal 1 jaar in bezit zijn van je rijbewijs. Jonge bestuurders onder 25 kunnen een toeslag krijgen. Gordels zijn verplicht. Kinderzitjes zijn verplicht voor kinderen tot en met 3 jaar en kinderen moeten tenminste 12 jaar oud zijn om op de voorstoel te mogen zitten.

Verkeersregels

Het verkeer rijdt aan de rechterkant en auto’s hebben altijd voorrang. Vele straten in België hebben ook druk bereisde fietspaden, dus wees voorzichtig.

Maximale snelheden

  • Stad 31mph/50kph
  • Landwegen 56mph/90kph
  • Snelwegen 75mph/120kph

Benzine

De meeste tankstations zijn open van 8 uur morgens tot 8 uur avonds, en meeste tankstations op de snelwegen zijn 24 uur per dag open.

Tolheffingen

Er zijn geen tolheffingen op de snelwegen in België. De Liefenhoeks Tunnel, in Antwerpen, heft echter wel een tol.

Parkeren

Vele steden hebben parkeermeters langs de straat, hoewel er ook een “blauwe parkeer zone” is. Daarvoor moet je een parkeerschijf aanschaffen in een tankstation, tabak winkel of politie station. Parkeren in een “blauwe zone” is meestal geldig voor 3 uur.

Verzekeringsinformatie

Huurauto verzekeringen kunnen veel van elkaar verschillen, dus bekijk de onderstaande informatie voordat je een reservering maakt. Voorschriften van het land waar je de auto huurt zijn geldig voor de duur van de huurperiode.

Al onze autoverhuur tarieven zijn inclusief brand en wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Onze alomvattende tarieven verschaffen ook ongeluk en diefstal dekking met een korting wanneer het vooraf gekocht wordt. Je kunt er ook voor kiezen om de ongeluk en diefstal dekking af te slaan. Als je van plan bent om te profiteren van dekking door je kredietkaart, neem dan direct contact op met je kredietkaart bedrijf voor de details. Specifieke verzekeringsinformatie over je reservering wordt op je bevestigingscoupon gedrukt.

De volgende richtlijnen gelden voor het autoverhuur in België:

Verplichte dekking

Brand en WA-verzekeringen zijn verplicht en is inbegrepen in alle huurauto’s. WA-verzekering biedt ongelimiteerde dekking in het geval van schade of letsel aan mensen of bezit buiten de huurauto.

Huurbeperkingen

De meeste auto klassen kunnen overal in West-Europa gereden worden zonder beperking. Door de verzekeringsregelgeving zijn er beperkingen op de luxe auto klasse en op het reizen naar bepaalde landen. Auto Europe heeft een speciaal huur programma voor het reizen naar Oost-Europa. Er kunnen extra toeslagen van toepassing zijn. Neem a.u.b. de tijd om na te gaan dat je geplande reis ook mogelijk is met de auto die je van plan bent om te huren.

Landen met beperkingen

Auto’s gehuurd in België mogen de volgende landen niet betreden:

 Albanië  Kroatië  Litouwen  Slovakije
 Bosnië  Estland  Macedonië  Slovenië
 Wit-Rusland  Griekenland  Montenegro  Turkije
 Bulgarije  Hongarije  Polen  Oekraïne
 Tsjechië  Letland  Rusland  Joegoslavië