Uncategorized

Vakantieveilingen – een nieuwe manier om voordelig de wereld te kunnen ontdekken

Vakantieveilingen lijken een nieuwe manier om vakanties over de hele wereld tegen slechts een klein percentage van de aanbevolen prijzen te kunnen boeken. Online bieden op pakketvakanties, weekendtrips en andere soorten vakanties gebeurt steeds vaker en steeds meer en meer vakantiegangers beginnen de vakantieveilingen te ontdekken.

Hoe zou jij het vinden? Een ontspannen tripje voor twee naar de Schotse Hooglanden, een weekendje weg naar één van de vele romantische steden die er over de hele wereld te vinden zijn (Barcelona, Rome, New York, Parijs, Londen) of misschien wel een all inclusive pakketvakantie met het hele gezin, naar ergens waar het echt exotisch is, zoals bijvoorbeeld op de Malediven, in Thailand of in het Caribisch gebied? Als je echt van globetrotten houdt, kunnen vakantieveilingen dit misschien wel betaalbaarder dan ooit tevoren maken!

Ik weet zeker dat we allemaal goede herinneringen hebben aan plaatsen die we hebben bezocht en aan onze favoriete vakanties in verschillende delen van de wereld. Het is zo gemakkelijk om verliefd te worden op verschillende steden en landen en heel vaak is dit om verschillende redenen, omdat elke plaats zijn eigen charmes en kwaliteiten heeft.

Enkele van mijn favoriete vakanties waren in plaatsen dichtbij huis maar ook in steden die wat verder weg liggen. Eén van mijn vroegste vakantieherinneringen is aan Schotland en de fantastische Hooglanden, met zijn bergen en meren. Als een fan van bergen was Zwitserland ook een persoonlijk hoogtepunt voor mij! Torenhoge besneeuwde bergtoppen en de koebellen die rinkelen als je door de valleien en heuvels reist. De glorieuze meren, zoals het Meer van Lugano, die zich helemaal uitstrekt tot aan de Italiaanse grens en de betoverende steden zoals Interlaken en Luzern, die wederom omringd zijn door die majestueuze Alpen.

Monte Carlo en die prachtige kust in het zuiden van Frankrijk is een ander absoluut hoogtepunt van de reizen die ik heb gemaakt. Ik herinner me nog dat we in San Remo verbleven, aan de overkant van de weg naar Italië en dat we dagtochten naar de Franse Rivièra maakten. Cannes, Nice, St Tropez, allemaal fantastisch maar Monte Carlo met al zijn glitter en glamour en zijn motorracen was gewoon geweldig! Zelfs het reizen zelf was geweldig, met de kliffen en bergen aan de ene kant en de glinsterende Middellandse Zee aan de andere kant.

Maar Barcelona kan al die bestemmingen hierboven zelfs overtreffen en ik heb er nog maar slechts één middag en avond doorgebracht, kun je nagaan! Wat een plek! Levendig, kleurrijk en altijd wel wat te beleven is dit is een plaats waar ik op een dag zeker wil terugkeren voor een langer verblijf.

En nu er steeds meer vakantieveilingen beschikbaar zijn, zullen al deze plaatsen en nog veel meer veel toegankelijker worden voor een grotere groep reizigers, omdat het nu voor iedereen betaalbaar is.

Een bekende speler op het gebied van vakantieveilingen is Biedmee.nl. Mocht je ze niet kennen, dan kun je Biedmee ervaringen van mensen lezen op de site van Nederlandreview.nl. Wellicht de beste eerste stap om te nemen om op je vakantie te besparen.