Uncategorized

Waarom is een vpn onmisbaar op vakantie?

Wat is een VPN?

De afkorting VPN, staat voor Virtual Private Network. Hiermee kun je via internet een veilige verbinding met een ander netwerk tot stand brengen. Om toegang te krijgen tot regio-beperkte websites is dit de oplossing om up-to-date te blijven. Ze beschermen je browser activiteiten tegen ongewenste blikken op openbare Wi-Fi’s. De tegenwoordig populaire VPN’s waren oorspronkelijk ontworpen om bedrijfsnetwerken veilig via internet met elkaar te verbinden of om vanuit huis toegang te verschaffen tot een bedrijfsnetwerk.

In principe stuurt een VPN al je netwerkverkeer door naar het netwerk met als voordeel ‒ het op afstand toegang hebben tot lokale netwerkbronnen en het internetcensuur te passeren. Bijna alle besturingssystemen bevatten VPN-ondersteuning. Dus kort samengevat verbindt het de pc, smartphone of tablet met een server ergens op het web en kun je surfen via de verbinding van die (computer)server. En bevindt deze zich in een ander land, dan lijkt het net of je via zijn IP-adres uit dat land komt en zo toegang heeft tot dingen waar je anders voor geblokkeerd zou worden.

Waarom is een VPN onmisbaar op vakantie?

Waar zijn de dagen gebleven waarop vakantietijd betekent afmelden op het werk en je digitale verbindingen afsluiten met de buitenwereld? De toegang tot internet wordt ons steeds makkelijker gemaakt tijdens het reizen, hierdoor blijven de meesten constant bereikbaar, ongeacht waar je ook verblijft. Maak niet uit wat, zakenreis, vakantie of gewoon een paar maanden helemaal er tussen uit, je zult ongetwijfeld behoefte hebben om tijdens je reis toegang tot internet te willen hebben. Met het hebben van een VPN zijn er geen obstakels meer met betrekking tot het checken van je e-mail, social-media, vluchten en accommodatie boeken en met alle gemak televisie kijken zonder restrictie in het buitenland.

Het belangrijkste is om bewust te zijn van veiligheid online. Bij gebruik van internet van een externe locatie in het buitenland loop je nogal wat risico. In plaats van goed beveiligde verbindingen zoals thuis of op het werk, wordt er vaak gebruik gemaakt van semi-openbare Wi-Fi, beschikbaar op luchthavens, treinstations, cafés en hotels. Dit is een categorie wat mogelijk bestaat uit een van de slechtst beveiligde gedeelde verbinding. Daarom is het verstandig om op vakantie altijd gebruik te maken van een VPN. Het hebben van een goede VPN is een essentieel element voor iedereen die zonder censuur, maar wel beveiligt het internet op wil. Een goede VPN service is NordVPN of kijk op onze website voor de beste VPN.