Uncategorized

Waarom moederfietsen zo populair zijn geworden

Een moederfiets is gemaakt voor moeders met jonge kinderen. Deze fietsen zorgen ervoor dat je veilig kan fietsen met een kinderzitje. Daarnaast zijn de fietsen ook een stuk comfortabeler en makkelijker. Een moederfiets is aan te schaffen voor de prijs van een normale fiets en door de laagste prijsgarantie van Het Zwarte Fietsenplan weet je zeker dat je goed terecht bent. In dit artikel bespreken we het gemak van een moederfiets en waarom deze fiets zo handig is!

De verschillen tussen normale fietsen en moederfietsen

Een moederfiets is er dus voor gemaakt om het fietsen met kinderzitjes of een kind achterop gemakkelijker te maken. Dit wordt gedaan door een extra lange bagagedrager die ervoor zorgt dat het kind meer ruimte heeft om achterop te zitten. Ook is de afstand tussen het zadel en het stuur vergroot zodat je niet bang hoeft te zijn dat je met de knieën tegen het kinderzitje aanstoot. Fietsen met een kinderzitje en een boodschappentas is hierdoor een stuk makkelijker.

Daarnaast zorgt de fiets voor extra veiligheid. Een lage instap zorgt ervoor dat je makkelijk weg kan fietsen met het kind voorop of achterop. Daarnaast heeft de fiets ook een middenbok, een standaard met twee poten, waardoor de fiets meer stabiel is bij stilstand. Dit in combinatie met het stuurslot zorgt ervoor dat je het kind gemakkelijk in het zitje voorop kan zetten zonder dat je fiets bijna omvalt of het stuur blijft bijdraaien. Dit is natuurlijk een stuk fijner voor jou en het kind.

Ook heeft de fiets altijd versnellingen waardoor je makkelijker kan fietsen in heuvelachtige omgevingen. De moederfietsen zorgen er voor dat je dus op een veiligere en comfortabelere manier rond kan fietsen met een kind voorop of achterop in een kinderzitje. Een moederfiets is niet alleen beter voor de moeder, maar ook voor het kind. De elektrische variant van een moederfiets zorgt ervoor dat je ook nog eens gemakkelijk in elke omstandigheden lange afstanden kan afleggen met je kind. Dit is handig bij heuvelachtige gebieden of erge tegenwind of dus lange afstanden.

Alternatieven voor moederfietsen

Een moederfiets is handig voor een of twee kinderen als je van plan bent om te fietsen met een kind achterop en/of voorop. Voor twee of meer kinderen zijn er ook andere fietsen die je kan kiezen. De tweelingfiets is bijvoorbeeld gemaakt met twee kinderzitjes achterop. Dit is perfect voor een tweeling of kinderen die niet veel van leeftijd verschillen. Omdat de zitjes achterop zitten heb je dus niet last van een kinderzitje voorop.

Een bakfiets is ook ideaal wanneer je twee of meer kinderen op korte afstanden moet rondbrengen. Deze fiets heeft een bak vooraan de fiets waardoor je zicht hebt op je kinderen. Deze bak kan ook gebruikt worden voor het vervoeren van goederen of boodschappen. Veel mensen denken dat het zwaar is om te fietsen met een bakfiets. Dit geld voor lange afstanden. Daarvoor is ook een oplossing: De elektrische bakfiets. Hierdoor kan je langere afstanden afleggen zonder te veel moeite te moeten doen.