Uncategorized

Zo wordt jouw reis naar Amerika nog leuker

Amerika: het land van de diverse landschappen, grote steden en bijzondere bezienswaardigheden. Wat voor reis je ook maakt naar dit land, het wordt ongetwijfeld top. Maar er is zo veel te doen, waar moet je beginnen? En wat moet je sowieso gedaan hebben? Maak jouw reis naar Amerika nóg leuker met deze tips.

Maak een lijst met alles wat je gezien wilt hebben

Er is een grote kans dat je vooraf aan de reis research gedaan hebt of nog gaat doen. Wat is er bijvoorbeeld allemaal te doen in de stad waar jij verblijft, of waar gaan de meeste toeristen heen in de buurt waar jij bent? Maak een lijst met alles wat jou interessant lijkt. Ook bepaalde parken, restaurantjes en winkels waar je graag nog heen wil, kun je op deze lijst zetten. Zo weet je zeker dat je niet iets vergeet te bezoeken.

Maak een roadtrip

Heb je veel tijd, en heb je nog niet elke dag volgeboekt? Het is een tip om een auto te huren en een roadtrip te maken. Rijd door verschillende stadjes of zelfs naar een andere staat. Reis Amerika door met de auto, je ziet zo veel meer. Geniet van de diverse landschappen en maak kennis met verschillende steden. Een echte aanrader.

Vraag tips aan mensen die al geweest zijn

De kans is groot dat kennissen, vrienden of familie van jou al een keer eerder op reis naar Amerika geweest zijn. Vraag eens aan ze of zij in het zelfde gebied geweest zijn als waar jij heen gaat, en of ze aanraders hebben. Vaak zijn de tips die je persoonlijk van mensen krijgt het beste, en heb je daar het meest aan. Je kunt ook bijvoorbeeld lid worden van een Facebook groep en daar over de ervaringen van andere mensen lezen of vragen stellen, mocht je niemand kennen.

Doe veel research

Als je een beetje iets weet over Amerika, weet je dat alles daar heel anders werkt dan in Nederland. Zijn bepaalde dingen daar bijvoorbeeld verboden, hoe duur is benzine en hoe werkt het met je verzekering? Zoek alles van tevoren uit zodat je nooit voor verassingen zal komen te staan. Wissel ook op tijd je euro’s in voor dollars, en probeer in te schatten hoe veel je uit gaat geven. Het is het voordeligst als je dit van tevoren al regelt.